Asteburu honetan Bidasoako XII. Rallyea ospatuko da

Argi dago Aingeru Castro eta Alaitz Urkiola bolada onean daudela, sasoi betean gainera, joan den larunbatean XII Rallye Bidasoan irabazi baitzuten, hasi berri den denboraldiko hirugarren garaipena izanik.

Sardara taldeak Hondarribian antolatu zuen lasterketak tarte mitikoak berreskuratu zituen, hala nola, Ingelesaren Gaztelua edo Jaizkibel.

Jende asko bertaratu zen tarteetan, jendetzarik gabe eta, batez ere, zaletu onak izan ziren, eta lasterketa-jardunaldi bikaina izan zuten.

Egun osoan zehar borroka jarraitua izan zen, eta tarteetan lehen postua Aingeru Castrok eta Alaitz Urkiolak euren BMW m3-arekin txandakatu zuten, eta Joseba Beola eta Jose Luis Iratzoki nafarrek Mitsubishi Evo IX-rekin, bakoitzarentzat hiru tarterekin, azken scratch-a San Martzialetik pasatakoa izan zelarik Joseba Lasa eta Maitane Martiarena etxekoentzat, rallye bikaina egiten ari baitziren, euren abiadurari esker. Zure BMWtik

Azkenik, eta neurri batean, aurreko aldian lortutako abantailari esker, Beola Iratzokik 10 segundo utzi zituen podiumaren gorenera igo ziren Aingeru Castro eta Alaitz Urkiola, eta RACVN RALLYCAR Euskal Rally Txapelketako lehen proba irabazi zuten.

Txus Jaio eta Jesus Urkidi podiumeko hirugarren posturako borrokan ere egon ziren, BMW m3 eta Roland Holkerekin, Iñigo Fernandezekin, Citroën DS3 R3Trekin, hurrenez hurren, aipatutako Joseba Lasa eta Maitane Martiarenaren atzetik.

Joseba Beola eta Jose Luis Iratzoki (Mitsubishi Evo IX) izan ziren irabazleak; Aingeru Castro eta Alaitz Urkiola (BMW m3); Aitor Lozano eta Gorka Silva (Peugeot 206); 4. Mailan; Victor Echave (Mikel Arza); 3. Mailan (Peugeot 208); Javier Garcia eta Javier R2. Jokin Urkizuk eta Oroitz Garmendiak irabazi zuten BMWrekin

Ez du atsedenik hartu lasterketetan, baina modalitatez aldatu dugu; izan ere, datorren larunbatean hasiko da mendia, Aguraingo Eskolak antolatutako XIII. Opakua igoerarekin.