Izaguirre eta Gómez III Rallysprint de Tierra de Zeberio-Artea lehiaketako irabazleak

Emozioa azken unera arte Zeberioren III Rallysprinta zela eta, Javi Izaguirrek eta Eneko Gomezek Mitsubishi Evo IX, Jorge Del Cidekin eta Nerea Odriozolak Mitsubishi Evo IX Protorekin berdindu zuten. Berdinketa hausteko TC1en denbora behar izan zuten Izagirrek eta Gomezek, eta hiru segundo atera zizkieten Del Cidek eta Odriozolak.

Tartea aurreko edizioetan ohikoa izan zen, ia osorik egokitu bazen ere, zorua trinkotuz eta amaieran aldaera txiki bat gehituz, zeinaren zailtasuna buztinezko gune bat izan baitzen, errodari garrantzitsuak zituena.

Lasterketa une oro lehiatua izan zen, Izagirrek TC1ean zuen erlojuperik onenari Del Cidek erantzuten baitzion TC2 eta TC3 probetan hobekuntzarekin TC4an garaipena lortzeko, non Izagirrek eta Gomezek tartearen erlojuperik onena izango zena markatzen zuten 5.34rekin, Del Cidek eta Odriozolak baino bost segundo hobeto.

Hirugarren postua Xabier Jareñok eta Alfredo Zorrillak lortu dute, Bittor eta Oihane Uangarekin batera, biak Seat Ibizarekin batera.

Eskolen irabazleak Javier Izaguirre eta Eneko Gómez izan ziren Mitsubishi Evo IX-rekin 4. mailan, Xabier Jareño eta Alfredo Zorrilla Seat Ibiza 2.0-rekin 2. mailan eta Egoitz Mujika Aritz Elgarrestarekin batera Ford Focus-ekin 1. mailan.