Ander Learreta eta Ivan Muñoz XXI Rallye Gernika lehiaketako irabazleak

Ander Learretak eta Iván Muñozek irabazi zuten joan den asteburuko Gernikako XXI. Rallyean, eta laugarren proba izan zen 2014ko Euskal Rally Txapelketarako.

Irabazleek lasterketa egin aurretik sufritzen zuten, Lotus berria matrikulatzeko izapide administratiboak luzatu egiten baitziren, eta, azkenean, ostiralean egindako egiaztapenak goizean bertan ebaztea lortzen zen.

Kirol arloan, Learretak eta Muñozek kronorik onenak egiten zituzten lehen hiru zatietan, eta Aingeruk eta Angel Castrok ia 14 segundoko koltxoia lortu zuten goizeko sekzioen amaieran. Lehen zatian arazoak izan zituzten BMW m3-ko pneumatiko zulatu batekin, eta, horrela, iraulitako langileak hasi ziren. Hirugarren Ander Aranak eta Arkaitz Kobeagak, euren Peugeot 309 Gtirekin, Castrotarrengandik segundo bat baino gutxiagora amaitu zuten goizeko begizta.

Podiumeko posizioen borroka arratsaldean mantendu behar zen, scratch-ak zati berdinetan banatuz, lehen hirurak Castrok irabazten zituelako, eta azken hirurak Learretak eta Muñozek, beraz, rallyaren amaieran garaipena Lotusekoek lortu zuten, nahiz eta euren abantaila amaierara arte murriztuz joan Castroekiko 4,4 segundoko aldea. Hirugarren Ander Arana eta Arkaitz Kobeaga, irabazleengandik 25,7 segundora.

Nabarmentzekoa da, halaber, Jon Davoz eta Vicky Gorrizek Mitsubishi Evo IX.arekin egin zuten saioa, sailkapen nagusiko laugarren postuan kokatu baitziren lehen ataletik, eta horri eutsi zioten, ez baitzuten proba osoan galdu. Lasterketa bikaina ere egiten zuen, eta beti goiko postuetan Rafa Ateka Xabier Urrutiarekin batera Megane Coupé taldearekin, are gehiago aurten jokatu duen proba bakarra dela kontuan hartuta.

Erregularitate Sporten bederatzi ziren rallyea osatzea lortu zuten taldeak, eta ohikoa den bezala, azken txanpan Luis Santamaria eta Jagoba Carasaren alde Seat 124rekin erabaki zen garaipena lortzeko borroka sutsua izan zen, TC10ean Manu Bilbaok eta Jose Luis Ruiz de Eguinok baino lau puntu gutxiago lortu baitzituzten. Hirugarrenik, Asier Santamaría podiumean eta Isais Bringas VW Golfarekin, proba 121 puntpunturekin amaitu zuten.

Ander Learreta eta Ivan Muñoz (Lotus Exige R-GT 6. klasean), Aingeru eta Angel Castro (BMW m3 5. klasean), Ibon Garai eta Aitor Bergara (Renault Clio Sport 4. klasean), Ander Arana eta Arkaitz Kobeaga (Peugeot 309 3.ean), Egoitz Mujika eta Aritz Elgarresta (Citroën Saxo VTS 2. klasean) eta Gorka Oteiza (Imanol Berho) izan ziren irabazleak. Historikoen mailako irabazleak J.J. Aginaga eta Iban Beroiz izan ziren Seat 124rekin eta 10. klasean edo Formula Librean Jon Zaioetxeberria izan zen garailea, Javier Barroetak gidatuta.

Azken sailkapenak behin-behinekoa izaten jarraitzen du, kirol-komisarioen erabaki bat apelatzeko asmoa jakinarazi baita, sailkapen horri eragin diezaiokeena.