Iker Gayoso eta Diego Fernández San Miguel rallysprinteko irabazleak

Iker Gayoso eta Diego Fernandez Mitsubishi Evo IX N+ filmekin izan ziren garaileak San Migueleko XI. Rallysprintean, 2013ko Euskal Rallysprint Txapelketarako seigarren proba puntuagarrian. Gayoso eta Fernandez nagusitu ziren, eta erregistrorik onena lortu zuten Bolibarren hasi eta Munitibarren amaitu ziren hiru tarteetan. Bigarren zatian, berriz, bigarren izan zen.

Honekin, zortzi segundoko aldea atera zioten lasterketako azken sailkapenean Iban Tarsicio Iñigo Peñari, hau ere Mitsubishi Evo IX N+ekin, proba on bat egiten ari zirenak, eta lortutako puntuei esker, txapelketako lidergoari eusten diote. Hirugarrenak San Miguel podiumean Joxe Labaka eta Aitor Otaegi Mitsubishi Evo V.arekin. Tarsicio eta Peñarengandik zazpi segundora amaitu zuten proba, eta txapelketako bigarren postura igo ziren Ander Aranari eta Arkaitz Kobeagari aurrea hartuta; izan ere, atzoko proban Peugeot 309 Gti-ko palier bat hautsi zuten, eta erretiratu egin ziren.

Proban zehar, abandonu ugari egon ziren, hamalau hain zuzen ere, gehienak matxura mekanikoengatik, gehienak tartera igarotako bigarren aldian gertatu zirelarik.

Klaseen araberako sailkapenerako irabazleak Iban Etxaniz eta Jexux Etxeberria (Renault Clio Sport 2. klasean), Rafa Díaz eta Xabier Petralanda (Renault Clio 16v 3. klasean), Jorge Rodríguez eta Ander Bikandi (Renault Clio Sport 4. klasean), Joxe Labaka eta Aitor Otaegi (Mitsubishi Evo V 5. klasean), Iker Gayoso eta Diego Fernández (Mitsubishi Evo IX 6. klasean) izan ziren. BMW Jonathan Gagoren eta Aitor Bergararen aurretik (BMW) Esteban Ibarrola hirugarren izan da eta Egoitz Odriozola hirugarren (Mitsubishi Evo).