Zabaleta eta Cabo Gorlako XXII. Igoeraren irabazleak

Aitor Zabaletak plaza bakarreko bere Lola BMWarekin eta Manuel Cabok bere Porsche 911 GT3 autoekin irabazi zuten Gorlako XXII. Igoera, 2013ko Mendiko Euskal Txapelketako lehen proba.

Proba 4,9 kilometroko ohiko ibilbidean egiten zen, eta 65 pilotuk parte hartzen zuten bertan, horietako zazpi plaza bakarrekoetan eta gainerakoak turismoetan. Zorionez, lasterketa eguraldi onarekin egiten zen, ez aurreko edizioan bezala, eta horrek ere animatu zuen publikoa lasterketara joatera.

Monoplazetan Zabaletak nagusitasunez irabazi zuen bere Lola BMWarekin, bigarren posturako borroka Joseba Iraolari utziz, Silver Car S2rekin hasiera batean, Aitor Arakistainekin, baina azken honek, matxura mekanikoagatik erretiratu behar izan zuen. Gauzak horrela, Iraolak bigarren postua lortu du, Arkaitz Ordokiren aurretik.

Turismoei dagokienez, Manuel Cabo egungo mendiko txapeldunak ez zien aukerarik ematen bere aurkariei Porsche 911 GT3 probaren errekorra ia segundo bat jaistera iritsiz. Bere atzetik, Aitor Ramirezek, BMW 320STrekin, bigarren erregistrorik onena lortu zuen lasterketako bi txandetan, azken podiumean, Josu Lertxundiren aurretik. Euskal Herriko Formula Libreko Saria Ander Corcuerak irabazi zuen, vw Golf IV probarekin.

Hauek ziren klaseen irabazleak: Aitor Zabaleta 8. klasean, Joseba Iraola 7. klasean, Manuel Cabo 6. klasean, Josu Lertxundi 5. klasean, David Pelaez 4. klasean, Joseba Mitxelena 3. klasean, Egoitz Mujika 2. klasean eta Iñaki Racamonde 1. klasean.

Txapelketaren hurrengo proba maiatzaren 25ean izango da, Aiako igoerarekin.